Üdvözöljük a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola honlapján!

Néhány szó az iskolát érintő kérdésekről

Tisztelt Szülők! A Facebookon indított kérdésre és kialakult vitára – iskolánk egyházi átvételével vagy nem átvételével kapcsolatban - szeretnék jelen levelemmel reagálni, illetve azzal kapcsolatban néhány észrevételt tenni.

Megkeresés az intézmény vezetője felé a Facebook bejegyzéssel kapcsolatban sem szóban, sem írásban nem érkezett. A hatályos jogszabályok értelmében fenntartó-változtatás esetén szavazati jog kizárólag iskolánk tanulóinak szüleit illeti meg!

Az egyházi átvételre vonatkozó szándék ismert az iskola tantestülete előtt. Ez most még „csak” egy szándék. Ahhoz, hogy ez a szándék valóban realizálódik-e, több egyeztetésen és vélemény-nyilvánítási fórumon kell beszélni róla, így iskolánk tanulóinak szülői fórumán is. Fontossága miatt indokolt ezt a fórumot személyes jelenlét lehetőségével biztosítani, és nem írásos tájékoztatás útján.

A jelenlegi rendkívüli (járványügyi) helyzetben a hatályos kormányrendelet alapján szülő nem léphet az iskola területére, összejövetel, rendezvény megszervezése tilos, így nincs mód és lehetőség szülői munkaközösség összehívására sem!

Mihelyt a vírushelyzet lehetővé teszi, azonnal megszervezzük Önök számára azt a szülői fórumot, ahol a szülők korrekt és személyes ismertetést, illetve felmerülő kérdéseikre választ kaphatnak.

Mindennapjainkban azonban most nem ezen van a hangsúly!

Írásbeli szavazásuk utáni döntésre 2021 tavaszán kerül sor, így tehát még bőven van idő.

A Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola gyermekeik számára eddig is és ezután is a minőségi oktatást képviselte és fogja szem előtt tartani. A szülőkkel történő érdemi és kölcsönös kapcsolattartás a jelenlegi vezetés kifejezett elvárása magával és pedagógusaival szemben. Kérem szíves türelmüket a tájékoztató összehívásáig!

Bízom benne, hogy tárgyilagosan, kellő mértékletességgel és toleranciával kezelik ezt a helyzetet!

Balatonfüred, 2020. november 19.

Üdvözlettel:

Tremmer Bernadett

intézményvezető

Partnereink
Balatonfüred
Eötvös 100 emlékév
Örökös ökoiskola
Matehetsz
Balatonfüredi Tankerületi Központ
Határtalanul!
Határtalanul!
EFOP pályázatok
EFOP pályázatok
Bakonyerdő Zrt.
Balatinfüredi KSE
Balatoni Tükör
Nemzeti Audiovizuális Archívum
Iskolakerti alapozó program
Támogatók