Üdvözöljük a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola honlapján!

Járványügyi eljárásrend

Kedves Szülők! A kialakult járványügyi helyzet miatt folyamatosan változik a nevelési-oktatási intézményeket érintő eljárásrendi protokoll. A hatályos minisztériumi utasításokat folyamatosan frissítjük honlapunkon és közösségimédia-felületeinken.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy kísérjék figyelemmel ezeket, valamint az iskolán kívül is tartsák, illetve tartassák be gyermekeikkel a járványügyi szabályokat! Ez mindannyiunk közös érdeke.

A jelenlegi szabályozás szerint a nevelési-oktatási intézményeket csak egészséges, betegség tüneteit nem produkáló tanuló látogathatja. Kérjük Önöket, ha bármi ilyesmit tapasztalnak gyermekükön, ne hozzák az iskolába, beteg gyereket nem fogadhatunk. Amennyiben a gyermek napközben rosszul érzi magát, elkülönítjük és értesítjük a szülőt, akinek kötelessége a házi gyermekorvossal felvenni a kapcsolatot és hazavinni gyermekét. Ha a gyermek betegség miatt maradt otthon vagy hagyta el az iskola épületét, csak orvosi igazolás (zárójelentés, stb) ellenében engedhető újra a közösségbe.

A szülőknek továbbra is lehetőségük van három napot igazolni gyermekük számára, ám ez betegség esetén nem alkalmazható. Ilyen esetben szükséges egy nyilatkozat kitöltése, melyben a szülők büntetőjogi felelősségük tudatában kijelentik, hogy a gyermek egészséges és az elmúlt időszakban nem járt külföldön. Ezt a nyilatkozatot letölthetik honlapunkról, valamint az osztályfőnökök is rendelkezésükre bocsátják.

A felső tagozatosoknak továbbra is kötelező az arcot eltakaró maszk viselése a zárt közösségi terekben. Kérjük a Kedves Szülőket, hogy gondoskodjanak arról, hogy gyermekük elhozza azt az iskolába és hívják fel a figyelmüket annak helyes használatára!

Miniszteri utasításra visszavonásig érvényben van az az előírás, miszerint szülők nem léphetnek az iskola épületébe. Gyermekeiket reggel és délután is kollégáink fogadják, illetve kísérik ki. Ez a rendelkezés az intézmény dolgozóin kívül minden felnőttre vonatkozik, aki nem rendelkezik előzetes, erre vonatkozó intézményvezetői engedéllyel.

Tisztelettel kérjük Önöket a fent leírtak betartására, hiszen ebben a bizonytalan helyzetben csak akkor van lehetőségünk elkerülni a tavaszihoz hasonló iskolabezárást és online oktatást, ha együttműködünk!

Köszönettel:

Az iskola vezetősége

Partnereink
Balatonfüred
Eötvös 100 emlékév
Örökös ökoiskola
Matehetsz
Balatonfüredi Tankerületi Központ
Határtalanul!
EFOP pályázatok
EFOP pályázatok
Bakonyerdő Zrt.
Balatinfüredi KSE
Balatoni Tükör
Nemzeti Audiovizuális Archívum
Iskolakerti alapozó program
Támogatók