Üdvözöljük a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola honlapján!

Eötvös Loránd szobránál énekeltek a füredi diákok

Az Eötvös Loránd-emlékév záróeseményeként a balatonfüredi Eötvös iskola énekkara meghívást kapott Eötvös Loránd szobrának avatási ünnepségére, amelyet kedden a budapesti BAH-csomópont közelében, a Gesztenyéskertben tartottak.

Rieger Tibor Kossuth-díjas szobrászművész alkotását az Eötvös Loránd-emlékév zárásaként tavaly novemberben avatták volna fel, de a járványhelyzet miatt erre csak most kerülhetett sor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Eötvös Loránd Geofizikai Alapítvány, a Hegyvidéki Önkormányzat, a Magyarhoni Földtani Társulat és más szakmai testületek képviselőinek jelenlétében adták át ünnepélyes keretek között a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnökének egész alakos szobrát.

Az Eötvös Loránd nevét viselő balatonfüredi általános iskola énekkara a Pályi András vezette Eötvös Loránd Geofizikai Alapítványtól kapott meghívást az avatásra, ahol somogyi népdalok mellett Balázs Árpád: Fenn a hídnál, valamint Ifj. Somorjai József: Üzenet a kék bolygónak című műveit énekelte el a Kecskeméti István Gáborné vezette 23 fős füredi dalkör.

A rendezvény zárásaként Fürjes Balázs államtitkár és Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester mellett koszorút helyezett el a szobornál Tremmer Bernadett, a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatója és Hőbe Zoltánné, az oktatási intézmény munkaközösség-vezetője.

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Partnereink
Balatonfüred
Eötvös 100 emlékév
Örökös ökoiskola
Matehetsz
Balatonfüredi Tankerületi Központ
Határtalanul!
Határtalanul!
EFOP pályázatok
EFOP pályázatok
Bakonyerdő Zrt.
Balatinfüredi KSE
Balatoni Tükör
Nemzeti Audiovizuális Archívum
Iskolakerti alapozó program
Támogatók
Nők a Balatonért Egyesület
Vega Ház Kft. Iskolagyümölcs Program