A Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola könyvtára

A könyvtár nyitvatartási rendje hétfőtől péntekig:

•    délután: 13.15 – 14:00

A könyvtár az iskola földszintjén, világos, csendes környezetben helyezkedik el.
Egyszerre 20-25 diáknak nyújt nyugodt felkészülést, gyűjtőmunkákhoz való lehetőséget, vagy csupán kikapcsolódást, az egész napot betöltő tanórák és foglalkozások után.

A könyvtár állományát képezik helyben használható lexikonok, enciklopédiák, helyesírási szabályzatok, értelmező-, szinonima-, valamint nyelvi kézi szótárak is.
A könyvtárban lévő szépirodalmi művek, köztük a verses és prózai alkotások egyaránt felölelik a kisiskolás és az ifjúsági irodalom jelentős hányadát.
Ezen kívül számos ismeretterjesztő, történelmi, földrajzi, vallási, művészeti, társadalomtudományi, természet és nyelvtudományi könyv áll diákjaink rendelkezésére.

A könyvtár fontos célkitűzése, hogy a tanulók rendszeresen használják állományát, igényeljék szolgáltatásait az iskolai feladatokhoz, valamint egyéni felkészüléseik során, ki tudják választani a szükséges dokumentumtípust.
Legyenek képesek gyakorlati felhasználásra, a rendszeres könyvtári munkával is fejlődjenek tanulási módszereik és váljon igényükké a könyvtárhasználat.
Az ismeretszerzésen, gyűjtőmunkán kívül a könyvtár otthonául szolgál szórakoztató, játékos programoknak is, mint pl.: mesedélutánok, vetélkedők, valamint író-olvasó találkozók.

children-reading-book.jpg