Időpontunknak megfelelően megérkeztünk Budapestre a Hungexpo területén megrendezett Vadászati – és Természeti Világkiállításra.

Már a bejárat mellett felállított hullatott agancsokból készült szarvasfej nagyságával és ötletességével lenyűgözte a diákokat.

A korábban egyeztetett terveknek megfelelően elsőként a Nemzetközi Csarnokot tekintettük meg, ahol több európai és Európán kívüli ország mutatta be természeti értékeit és azok megőrzésének lehetőségeit. Nagyon élvezték a gyerekek a Hagyományos Vadászati Módok Csarnokát, hogy élő állatokkal (vadászkutyák, ölyvek, sólymok) is találkozhattak. Itt kipróbálhatták a vadászíjászatot, Árpád-kori faluba léphettek be, ahol honfoglalás kori eszközöket ismerhettek meg.

2.jpg

A Hazai és Nemzetközi Trófeakiállítás Csarnokát a gyerekek kis csoportokba járták be. Ebédszünet után a Hal, Víz és Ember kapcsolatát bemutató tárlatot néztük meg. Itt beszélgethettek a gyerekek hazai Nemzeti Parkok képviselőivel, valamint a több száz négyzetméteren felállított akváriumban csodálhatták meg a hazai vizek élővilágát.

3.jpg

Kényelmesen utaztunk a Vattantyú cég autóbuszával és este 19 órára érkeztünk vissza az iskolához.  Mindenki értékelte, hogy egy nemzetközi bemutatónak a részese lehetett, amelyet élőben láthatott.

Nagyné Duró Irén

Polgárné Harczi Zsuzsanna

Zétényi Anna